ELAZIĞ / MERKEZ - Şehit Nadir İpek Ortaokulu

A Life in Peace (Barış İçinde Bir Yaşam) - E-Twinning Projesi

Okulumuz öğretmenleri Ruken Kuvvetli ve Meryem Bayram, "A Life in Peace" adını verdikleri bir proje kapsamında Etwinning çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedirler. Bu projenin amacı, öğrencilerimizin barış, hoşgörü ve kültürel farkındalık gibi değerleri anlamalarını ve benimsemelerini teşvik etmektir.

Etwinning, Avrupa'daki okullar arasında işbirliği ve iletişimi destekleyen bir platformdur. Bu platform sayesinde öğrenciler, farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla ortak projeler üzerinde çalışabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve kültürel etkileşimlerde bulunabilirler. Bu şekilde, sadece akademik becerilerini geliştirmekle kalmazlar, aynı zamanda küresel bir vatandaş olarak büyümelerini de sağlarlar.

Ruken Kuvvetli ve Meryem Bayram önderliğindeki "A Life in Peace" projesi, öğrencilerimize barışın önemini vurgulamayı amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında öğrenciler, farklı ülkelerden öğrencilerle iletişim kuracak, barış temalı sanatsal çalışmalar yapacak ve barışın nasıl sağlanabileceği konusunda fikirlerini paylaşacaklar. Bu etkileşimler, öğrencilerimizin hoşgörü, empati ve kültürel çeşitlilik konularında daha bilinçli bir hale gelmelerine yardımcı olacaktır.

Ruken Kuvvetli ve Meryem Bayram, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek ve onlara global perspektif kazandırmak için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Öğretmenlerimiz, Etwinning platformunu etkin bir şekilde kullanarak öğrenciler arasındaki etkileşimi artırmakta ve onları dünya vatandaşları olarak yetiştirmek adına önemli bir rol üstlenmektedirler. "A Life in Peace" projesinde yer alan öğrencilerimiz, dünyanın dört bir yanından öğrencilerle bir araya gelme fırsatı bulacaklar ve birlikte çalışarak barışın gücünü keşfedecekler. Bu projenin, öğrencilerimizin yaşamlarında ve düşüncelerinde kalıcı bir etki bırakacağına inanıyoruz. Proje linkine buradan erişebilirsiniz. https://school-education.ec.europa.eu/tr/etwinning/projects/life-peace-baris-icinde-bir-yasam/twinspace

Okulumuzun gurur kaynağı olan Ruken Kuvvetli ve Meryem Bayram'a, öğrencilerimize bu değerli deneyimi sunmaları için teşekkür ediyoruz. Onların çabaları, okulumuzun uluslararası alanda tanınmasına ve öğrencilerimizin küresel düşünme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

06-06-202306-06-202306-06-2023

Yayın: 06.06.2023 - Güncelleme: 06.06.2023 09:45 - Görüntülenme: 115